Mogyorókrémes forró csokoládé

2016-02-22
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ha egy pohár tiszta élvezetre vágyunk az esős napokon, akkor ez a forró csoki segít minden gondunkat elfeledni.

Ezeket szerezd be:

  • 50ml habtejszín
  • 1 tk mogyorókrém (Nutella)
  • 150ml tej
  • 25g tejcsokoládé, apróra vágott
  • 25ml mogyorólikőr
  • 1 teáskanál aprított mogyoró

1. lépés

Verjük fel a tejszínt, amíg sűrű finom habot kapunk, majd vegyünk elő egy teáskanál mogyorókrémet és dolgozzuk bele a habba. Csak nagyjából keverjük le, hogy márványos hatású legyen.

2. lépés

Egy kis lábasban felmelegítjük a tejet, amíg éppen hogy forrni kezd. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a csokoládét. Gyakran kevergessük, amíg a csoki felolvad benne. Tegyük vissza egy kicsit a tűzre, ekkor hozzáadjuk a mogyorólikőrt.

3. lépés

Öntsük a forró csokoládét egy bögrébe, a tetejére tesszük a felvert tejszínhabot. A tetejét megszórjuk pirított mogyoróval, igény szerint csokisziruppal csíkozzuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 756 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

  • Forralt bor/Glühwein

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    603 kcal
  • Zsír

    44g
  • Fehérje

    8g
  • Szénhidrát

    29g
  • Cukor

    29g
  • 0.3g