Sonkával, kolbásszal rakott padlizsán, sajttal a tetején

2013-10-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:25 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Sok finomság együtt ebben a finom főételben bármikor lázba hoz.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 6 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db nagy újkrumpli
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db nagy paradicsom
  • 5 dkg pzzasonka
  • 5 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg trappista
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj

1. Lépés

A krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot, s a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.

2. Lépés

A krumplit megpucolom, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, szeletelem a felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítom paradicsommal és paprikával., s kolbásszal. Minden réteget fűszerezek. Nyakon öntöm a tojásos tejföllel, s beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hólégkeverésen.

3. Lépés

Míg a rakottas sül, lereszelem a sajtot. 45 perc elteltével rászórom a sajtot, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra és aranybarnára sütöm.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott cukkini sonkával

  • Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    783 kcal
  • Zsír

    30.1g
  • Szénhidrát

    105.6g
  • Fehérje

    27.1g