Sonkával, kolbásszal rakott padlizsán, sajttal a tetején
2013-10-01- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:25 p
- Elkészítés: 1:30 p
Sok finomság együtt ebben a finom főételben bármikor lázba hoz.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 6 db nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db nagy újkrumpli
- 2 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 2 db nagy paradicsom
- 5 dkg pzzasonka
- 5 dkg parasztkolbász
- 10 dkg trappista
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- só, bors
- őrölt pirospaprika
- olívaolaj
1. Lépés
A krumplit héjában megfőzöm. Közben a padlizsánt, a paradicsomot, s a kolbászt felszeletelem, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágom. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítom.
2. Lépés
A krumplit megpucolom, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, szeletelem a felét. Ráterítem a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítom paradicsommal és paprikával., s kolbásszal. Minden réteget fűszerezek. Nyakon öntöm a tojásos tejföllel, s beteszem a 180 C fokra melegített sütőbe, hólégkeverésen.
3. Lépés
Míg a rakottas sül, lereszelem a sajtot. 45 perc elteltével rászórom a sajtot, s tovább sütöm, 5 perc után átkapcsolok grill fokozatra és aranybarnára sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 149 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
783 kcal -
Zsír
30.1g -
Szénhidrát
105.6g -
Fehérje
27.1g