Tengerihal-filé mediterrán módra
2013-10-13- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezt a receptet az egyik nagyon jó ismerősömtől kaptam meg. Kicsit féltem tőle, de nagyszerű ebéd lett a vége.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Tengerihal vagy filé
- 3 db Paradicsom
- 2 szelet Kenyér
- 6 gerezd Fokhagyma
- 1,5-2 dl Száraz fehérbor
- 10 dkg pirított Mandula
- Petrezselyem
- Olívaolaj
- Sáfrány
- Bors
- Só
1. lépés
A halat megtisztítjuk, felszeleteljük, sóval és borssal bedörzsöljük, majd olajon mindkét oldalát megsütjük.
2. lépés
Egy másik edényben nagyon apró kis darabokra tépkedjük a kenyeret és olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, felvágott paradicsomot, mandulával és sáfránnyal fűszerezzük és a végén felöntjük vörösborral és egy kevés olajjal. Folyamatos keverés mellett pár percig rotyogtatjuk.
3. lépés
Beletesszük a kész halszeleteket a paradicsomos-boros szószba, petrezselyemmel megszórjuk és szintén még pár percig főzzük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 735 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
484 kcal -
Összes Zsír
34,6 g -
Koleszterin
62 mg -
Szénhidrát
16,3 g -
Cukor
4,5 g -
Fehérje
26 g