Tengerihal-filé mediterrán módra

2013-10-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ezt a receptet az egyik nagyon jó ismerősömtől kaptam meg. Kicsit féltem tőle, de nagyszerű ebéd lett a vége.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Tengerihal vagy filé
  • 3 db Paradicsom
  • 2 szelet Kenyér
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • 1,5-2 dl Száraz fehérbor
  • 10 dkg pirított Mandula
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj
  • Sáfrány
  • Bors

1. lépés

A halat megtisztítjuk, felszeleteljük, sóval és borssal bedörzsöljük, majd olajon mindkét oldalát megsütjük.

2. lépés

Egy másik edényben nagyon apró kis darabokra tépkedjük a kenyeret és olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, felvágott paradicsomot, mandulával és sáfránnyal fűszerezzük és a végén felöntjük vörösborral és egy kevés olajjal. Folyamatos keverés mellett pár percig rotyogtatjuk.

3. lépés

Beletesszük a kész halszeleteket a paradicsomos-boros szószba, petrezselyemmel megszórjuk és szintén még pár percig főzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,062 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    484 kcal
  • Összes Zsír

    34,6 g
  • Koleszterin

    62 mg
  • Szénhidrát

    16,3 g
  • Cukor

    4,5 g
  • Fehérje

    26 g