Mexikói zöldséges rizottó

2014-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagyon sokféleképpen készítem. Szeretek kísérletezni, ez az egyik variáció a sok közül.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g rizs
  • 1 kg mexikói zöldségköret
  • 20 dkg trappista sajt
  • 40 dkg csirkemell
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • kevés napraforgóolaj

1. Lépés

Előveszem a Wok sütőt. A húst kockára vágom, sóval és a borssal megszórom ízlés szerint – mi borsosabban szeretjük. Kevés olajban megsütöm.

2. Lépés

Amikor majdnem készen van, hozzáöntöm a mexikói zöldségköretet és összekeverem. Akkor jó, amikor már puhára párolódott a zöldségköret is.

3. Lépés

A rizst megfőzöm: 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet öntök, majd egy kiskanál ételízesítőt rakok hozzá. Fedő alatt puhára párolom. Amikor majdnem kész, hozzáöntöm a zöldségköretes húst és még 5 percig együtt főzöm. Tálalásnál reszelt sajtot szórok rá.

Jó étvágyat hozzá!

Fogás: Cimkék:

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

9 367 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

  • Gombás rizotto

  • Rizs póréhagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,085 kcal
  • Zsír

    29.6g
  • Szénhidrát

    149g
  • Fehérje

    60g
  • Koleszterin

    138mg
  • Cukor

    8.2g