Nyári zöldségleves

2012-06-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Itt a nyár! Gyerünk elő a zöldségekkel és készítsünk egy finom zöldséglevest, amit nem csak mi, hanem a családunk is dicsérni fog. :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Zöldbab
  • 20 dkg Sárgarépa
  • 20 dkg Zöldborsó
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 szál Újhagyma
  • 1,2 l Zöldségleves (leveskockából)
  • 12 dkg Levestészta
  • 5 dkg Sajt
  • 2 evőkanál Vaj
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Bors

Előkészítés gyanánt a zöldbabot egyformára, a sárgarépát kockákra, a vöröshagymát és az újhagymát karikákra vágjuk.

1. lépés

Vajon a hagymákat üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldbabot és a sárgarépát, majd körülbelül 3 percig pirítjuk együtt.

2. lépés

Ahogy letelt a 3 perc, 1,2 l leveskockás lével felöntjük az egészet és 20 percig közepes fokozaton főzzük tovább. Ezzel párhuzamosan egy másik edényt felhasználva a tésztát megfőzzük a sós vízben.

3. lépés

Ha tésztánk elkészült, összeöntjük a zöldséglevessel és sóval, borssal fűszerezzük. Fűszerezés után megdobjuk az egészet apróra vágott petrezselyemzölddel. A tányérban reszelt sajtot szórjunk rá.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    280 kcal
  • Összes Zsír

    11,1 g
  • Koleszterin

    50 mg
  • Szénhidrát

    36 g
  • Cukor

    7,3 g
  • Fehérje

    11,2 g