Göngyölt csirkemell aszalt szilvával

2013-12-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A szilva nagyon kellemes finom ízt ad a húsnak.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 5 szelet főtt sonka
  • 5 szelet sajt
  • csipet őrőlt bors
  • 25 deka aszalt szilva
  • csipet fahéj
  • liszt a panírozáshoz
  • 2 tojás
  • olaj a kisütéshez
  • zsemlemorzsa

1. lépés

A megmosott csirkemelleket szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom.
Mindegyik szeletre egy szelet sonkát, sajtot és 3-4 aszaltszilvát teszek.

2. lépés

Felgöngyölöm, és hústűvel összetűzöm, majd lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom
Forró olajban szép pirosra kisütöm, rizzsel és rebarbara mártással tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 452 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    413 kcal
  • Zsir

    18g
  • Szénhidrát

    35.4g
  • Fehérje

    29.7g
  • Koleszterin

    135mg
  • Cukor

    16.4g