Ratatouille pâtes

2014-11-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Azaz Francia lecsó tésztával. A lecsó minden változatát szeretem, így a franciát is.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db padlizsán
  • 0.5 db cukkini
  • 0.5 db cukkini (sárga)
  • 2 db paprika (piros)
  • 1 db paprika (sárga)
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 6 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 db bazsalikomlevél
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • provence-i fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 50 dkg tészta (Rigatoni)
  • olívaolaj

1. Lépés

A padlizsánt és a cukkinit hosszában kettévágom, majd megint kettévágom és felszeletelem. A paprikát is szintén ketté, majd karikára vágom. A hegyes paprikát és a chilit is szépen felkarikázom, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikákat, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.

3. Lépés

Fűszerezem. Közben felteszem a tésztát főni.

4. Lépés

Amikor a tészta al dente módjára megfőtt (Kb. 11 perc), hozzákeverem a zöldségekhez, belekeverem még az olívabogyókat is, végül tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 109 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    547 kcal
  • Zsír

    12,1 g
  • Koleszterin

    91 mg
  • Szénhidrát

    94,5 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    18,7 g