Habos-krémes linzer

2014-04-03
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Most találtam rá erre a receptre, nagyon finom. Főleg másnap, mikorra összeérnek a finom ízek.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 35 deka liszt
  • 10 deka porcukor
  • 12 deka margarin
  • 1csg sütőpor
  • 1csg vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • Hab a tésztára:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 deka cukor
  • Lapok kenésére:
  • sárgabaracklekvár
  • 10 deka durvára aprított dió
  • Krém hozzávalói:
  • 1csg vaníliás puding
  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 3 deci tej

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle.
Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenem. A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, és elosztom a két lapon és durvára vagdalt dióval megszórom.

2. Lépés

180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Amíg sül, elkészítem a krémet.
A pudingot a szokott módon elkészítem, megfőzöm. A porcukort és margarint krémmé keverem.

3. Lépés

Amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverem és a már kihűlt lapot megkenem: a diós felére teszem a krémet
és a másik lapot ráhelyezem úgy, hogy a diós rész legyen felül.
1 óra múlva szeletelhető.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 229 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Házi omlós linzer recept

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    769 kcal
  • Zsír

    38.2g
  • Szénhidrát

    98.4g
  • Fehérje

    12.3g
  • Koleszterin

    108mg
  • Cukor

    61g