Csokoládés-bogyós mousse
2015-09-03- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Izgalmas, egyszerű és könnyen elkészíthető nyári desszert, ami tökéletes lezárása a nyár utolsó napjainak.
Ezeket szerezd be:
- 75g étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
- 4 evőkanál zsírszegény joghurt
- 2 nagy tojásfehérje
- 2 tk barna cukor
- 350g bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
1. Lépés
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, ügyelve hogy az edény közvetlenül ne érjen a vízhez. Miután elolvadt, hagyjuk hűlni 5-10 percig, ezután keverjük bele a joghurtot.
2. Lépés
Habverővel verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habot kapunk, majd keverjük hozzá a cukrot és még párat keverjünk rajta. Óvatosan keverjük hozzá a krémhez a tojásfehérjét, először mindig egy kis mennyiséggel kezdve, hogy finom krémes állaga maradjon és ne essen össze.
3. Lépés
Helyezzük a mutatós poharak aljára a mindenféle erdei bogyós gyümölcsöt (minél többfajta, annál jobb), majd osszuk el a mousse-t a tetejére. Tartsuk felszolgálásig hűtőben.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 513 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
159 kcal -
Zsír
8g -
Szénhidrát
19g -
Fehérje
5g -
Só
0.13g -
Cukor
15g