Csokoládés-bogyós mousse

2015-09-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Izgalmas, egyszerű és könnyen elkészíthető nyári desszert, ami tökéletes lezárása a nyár utolsó napjainak.

Ezeket szerezd be:

  • 75g étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
  • 4 evőkanál zsírszegény joghurt
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 2 tk barna cukor
  • 350g bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)

1. Lépés

Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, ügyelve hogy az edény közvetlenül ne érjen a vízhez. Miután elolvadt, hagyjuk hűlni 5-10 percig, ezután keverjük bele a joghurtot.

2. Lépés

Habverővel verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habot kapunk, majd keverjük hozzá a cukrot és még párat keverjünk rajta. Óvatosan keverjük hozzá a krémhez a tojásfehérjét, először mindig egy kis mennyiséggel kezdve, hogy finom krémes állaga maradjon és ne essen össze.

3. Lépés

Helyezzük a mutatós poharak aljára a mindenféle erdei bogyós gyümölcsöt (minél többfajta, annál jobb), majd osszuk el a mousse-t a tetejére. Tartsuk felszolgálásig hűtőben. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 031 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors kakaókrém

  • Málnás csoki mousse

  • Joghurtos csoki mousse

  • Epres-túrós mousse

  • Csokoládé mousse

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    159 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    19g
  • Fehérje

    5g
  • 0.13g
  • Cukor

    15g