Bundázott garnélarák

2013-11-14
Bundázott garnélarák
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A garnélákat kukoricalisztbe bundáztam és pikánsan fűszereztem. Nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 20 db Garnélarák
  • 3 evőkanál Kukoricaliszt
  • 2-3 db Tojásfehérje
  • Őrölt gyömbér (ízlés szerint)
  • Kömény (ízlés szerint)
  • Só (ízlés szerint)
  • Olaj

1. lépés

A kiengedett garnélát ízlés szerint sóval, gyömbérrel és köménnyel ízesítjük, kukoricaliszttel meghintjük. Körülbelül 15-20 percig állni hagyjuk.

2. lépés

A felvert tojásfehérjét 1 kanál kukoricaliszttel összekeverjük, majd a rákokat beleforgatjuk. Forró olajban kisütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,821 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

    Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

    Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Fokhagymás garnélarák

    Fokhagymás garnélarák

  • Brokkolis garnélarák

    Brokkolis garnélarák

  • Párolt zöldség garnélarákkal

    Párolt zöldség garnélarákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    252 kcal
  • Összes Zsír

    12,4 g
  • Koleszterin

    232 mg
  • Szénhidrát

    6,6 g
  • Fehérje

    27,4 g