Párolt zöldség garnélarákkal

2013-11-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A kis rákocskákat vegyes zöldséggel készítettem el. Egyszerű és nagyszerű!

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Garnélarák
  • 2 db Sárgarépa
  • 50 dkg Zöldbab
  • 1 db Cukkini
  • 3 db Paradicsom
  • Olívaolaj
  • Tárkony

1. lépés

A cukkinit, sárgarépát, zellert vágjuk fel, sózzuk meg, majd vízben pároljuk meg. Ha kész, leszűrjük. A paradicsomot forró vízzel leforrázzuk, a héját lehúzzuk, kockákra vágjuk.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a garnélát, hozzáadjuk a zöldségeket, ízlés szerint sóval, tárkonnyal ízesítjük. Pár perc rotyogtatás, kevergetés után tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Brokkolis garnélarák

  • Bundázott garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    233 kcal
  • Összes Zsír

    15,1 g
  • Koleszterin

    79 mg
  • Szénhidrát

    16,1 g
  • Cukor

    5,3 g
  • Fehérje

    12,2 g