Toblerone krém
2018-04-16- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Svájci
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A finom svájci csoki sokaknak a kedvence – bár magam úgy vélem, hogy nem különösebben különbözik annyira mondjuk más jobb minőségű csokitól. Barátaimat leptem meg ezzel a gyors finomsággal.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg csokoládé (toblerone)
- 4 db babapiskóta
- 4 ek tej
- 2 ek rum
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
1. lépés
Felteszek egy kis lábas vizet főni. Egy olvasztó tálkába (ami éppen ráillik a vízzel teli lábas tetejére) beletördelem a Toblerone csokit.
2. lépés
Gőz felett megolvasztom a csokit, majd leveszem, és hagyom kicsit hűlni.
3. lépés
Eközben darabokra tördelem a babapiskótát, elosztom a négy mutatós pohárban, meglocsolom tejjel, és ha felnőtteknek készítem, akkor jöhet rá a rum. Ha gyerekek is vannak a vendégségben, akkor pl. jó ötlet, ha csokiszirupot teszünk a poharak aljára.
4. lépés
Kemény habbá verem a tejszínt, majd óvatosan belekeverem az olvasztott Toblerone csokit. Ezután elosztom a pohárkákban, a tetejére pedig reszelek étcsokit. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölcsökkel, de szerintem így simán is isteni.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 495 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
786,2 kcal -
Zsír
57,1 g -
Koleszterin
15,88 mg -
Szénhidrát
55,44 g -
Cukor
44,18 g -
Fehérje
10,11 g