Mákos rakott palacsinta
2013-02-27- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha az egyszerű palacsinta már nem dobja fel a kedvünket, akkor készítsük el a következő sütőben sült remeket. Mák helyett használhatunk mást is töltelék gyanánt.
Ezeket szerezd be:
- 12 db kész palacsinta
- 150 g porcukorral összekevert darált mák
- 1 evőkanál porcukor
- 150 ml tejszín
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 tk vanília aroma
1. Lépés
A mákot ízlés szerint összekeverhetjük egy kis mazsolával és egy evőkanál tejszínnel. A palacsintákat a szokott módon kisütjük, majd megtöltjük a mákos töltelékkel. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd belesorakoztatjuk szorosan egymás mellé a palacsintákat.
2. Lépés
A tejszínt elkeverjük a tojással, a cukorral, pudingporral és a vaníliával, majd ráöntjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180°C-on addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 918 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
514 kcal -
Zsír
28g -
Szénhidrát
51.8g -
Fehérje
15,4 g