Mákos rakott palacsinta

2013-02-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha az egyszerű palacsinta már nem dobja fel a kedvünket, akkor készítsük el a következő sütőben sült remeket. Mák helyett használhatunk mást is töltelék gyanánt.

Ezeket szerezd be:

  • 12 db kész palacsinta
  • 150 g porcukorral összekevert darált mák
  • 1 evőkanál porcukor
  • 150 ml tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 tk vanília aroma

1. Lépés

A mákot ízlés szerint összekeverhetjük egy kis mazsolával és egy evőkanál tejszínnel. A palacsintákat a szokott módon kisütjük, majd megtöltjük a mákos töltelékkel. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd belesorakoztatjuk szorosan egymás mellé a palacsintákat.

2. Lépés

A tejszínt elkeverjük a tojással, a cukorral, pudingporral és a vaníliával, majd ráöntjük a palacsinták tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180°C-on addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 918 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    514 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    51.8g
  • Fehérje

    15,4 g