Gyömbéres marha

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A trükkje az, hogy jól keverjük készre és nagyon forrón készítsük el egy Wok vagy öntöttvas serpenyőben. Főzés közben a magas hő  jól kiégeti a húst és a zöldségeket és különleges aromája lesz.

Hozzávalók

Marinírozáshoz
2 teáskanál ecet
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál hámozott, reszelt friss gyömbér
1 teáskanál chili paprika
1 teáskanál őrölt kömény

Marhához
1 kg hátszín (marha)
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál növényi olaj
3-4 vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 csípős paprika
1 gyömbér
koriander

Elkészítés

1. Hűtsük le a frissen vásárolt húst a mélyhűtőben 30 percig mielőtt szeleteljük, ez megkönnyíti majd a vékony szeletekre vágást. Csíkozzuk fel a marhát.

2. Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a pác hozzávalókat, a szójaszószt, az ecetet, a reszelt gyömbért, a mézet, a chilit és a köményt. Keverjük össze a marhahússal, jól forgassuk meg benne, kenjük be az összes oldalát, majd hagyjuk állni legalább 30 percig, vagy akár 4 órát a hűtőben.

3. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, 2 evőkanál hideg vizet, hogy pépes állagú legyen.

4. Melegítsük fel az olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben magas hőfokra, amíg majdnem füstölögni kezd. Kezdjük el a marhát megpuhítani.

5. Amikor a marhahús félig kész, szórjuk meg a chilivel és darabolt fokhagymával és készre sütjük 30-45 másodpercig. Adjuk hozzá a gyömbért és főzzük 30-45 másodpercig. Ne fakanállal keverjük, hanem a wok sütőt mozgassuk a láng felett. Adjuk hozzá a pépes kukoricakeményítőt, végül a szeletekre vágott hagymát és keverjünk össze mindent. 1 percig főzzük.

Kapcsoljuk le a hőt, és a végén belekeverjük a koriandert. Tálaljuk azonnal párolt rizzsel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 585 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombás marhaszelet vadas- és sütőtökszósszal