Paradicsomos krumpli kolbásszal

2013-06-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Következzék egy nagyon egyszerű egytálétel recept.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lecsó paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 db krumpli
  • petrezselyem
  • bazsalikomlevél
  • só, bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 szál füstölt kolbász
  • olívaolaj

1. Lépés

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, megfőzöm. A hagymákat, paradicsomot, paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a kolbászt szeletelem.

2. Lépés

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot s a zöldeket, fűszerezem, megfőzöm. Néhány darabot kiveszek, a többit botmixerrel összekeverem nem túl finomra.

3. Lépés

Beleteszem a félretett darabokat, a krumplit, a kolbászokat, felforralom.

Tálalok. A tányérba merek a paradicsomos krumpliból, szórok rá bazsalikom leveleket, s teszek rá egy szép bazsalikom csokrot és chili paprikát.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 656 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mézes burgonyapaprikás

  • Pesto szószos krumpli

  • Májhabos burgonya

  • Texasi zöldborsós egytál

  • Rakott krumpli felturbózva

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    560 kcal
  • Zsír

    15.4g
  • Szénhidrát

    88g
  • Fehérje

    21.1g