Májhabos burgonya
2012-10-26- Típus: Krumplis étel receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy nagyon finom tepsis burgonyás finomságot mutatnék be nektek. Ha rám hallgattok, akkor kipróbáljátok.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Krumpli
- 1-2 db konzerves májkrém
- 1 db Zsemle
- 3 dl Tejföl
- 1 dl Tej
- 2 evőkanál Margarin
- Bors
- Só
1. lépés
A konzerves májkrémet összekeverjük tejben áztatott, kifacsart zsemlével, 1 dl tejföllel és 1 db tojás sárgájával (a fehérjét ne dobjuk ki, mert felhasználjuk!). Sóval és borssal ízlésünk szerint megfűszerezzük. Ezután a félretett tojásfehérjéből habot verünk, majd belekeverjük a krémünkbe.
2. lépés
Ezzel párhuzamosan a krumplit vízben megfőzzük, meghámozzuk és szépen karikákra vágjuk. Előveszünk egy tepsit, vajjal kikenjük, beterítjük az alját a már főtt burgonya egyik felével, megsózzuk, rákenjük a májhabos krémet és végül megmaradt krumplival beborítjuk. Ismételten sózunk, majd utolsó lépésként a burgonya tetejét elkenjük tejföllel.
3. lépés
Betesszük az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 388 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
476 kcal -
Összes Zsír
24,6 g -
Koleszterin
73 mg -
Szénhidrát
54,1 g -
Cukor
4 g -
Fehérje
11,6 g