Májhabos burgonya

2012-10-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy nagyon finom tepsis burgonyás finomságot mutatnék be nektek. Ha rám hallgattok, akkor kipróbáljátok.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Krumpli
  • 1-2 db konzerves májkrém
  • 1 db Zsemle
  • 3 dl Tejföl
  • 1 dl Tej
  • 2 evőkanál Margarin
  • Bors

1. lépés

A konzerves májkrémet összekeverjük tejben áztatott, kifacsart zsemlével, 1 dl tejföllel és 1 db tojás sárgájával (a fehérjét ne dobjuk ki, mert felhasználjuk!). Sóval és borssal ízlésünk szerint megfűszerezzük. Ezután a félretett tojásfehérjéből habot verünk, majd belekeverjük a krémünkbe.

2. lépés

Ezzel párhuzamosan a krumplit vízben megfőzzük, meghámozzuk és szépen karikákra vágjuk. Előveszünk egy tepsit, vajjal kikenjük, beterítjük az alját a már főtt burgonya egyik felével, megsózzuk, rákenjük a májhabos krémet és végül megmaradt krumplival beborítjuk. Ismételten sózunk, majd utolsó lépésként a burgonya tetejét elkenjük tejföllel.

3. lépés

Betesszük az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 388 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomos krumpli kolbásszal

  • Mézes burgonyapaprikás

  • Pesto szószos krumpli

  • Texasi zöldborsós egytál

  • Rakott krumpli felturbózva

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    476 kcal
  • Összes Zsír

    24,6 g
  • Koleszterin

    73 mg
  • Szénhidrát

    54,1 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    11,6 g