Texasi zöldborsós egytál

2012-10-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Jiháááá! Fogtuk a sült krumplit, adtunk hozzá zöldborsót, hagymát és pikánsan megfűszereztük. Tessenek megkóstolni! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Krumpli
  • 10 dkg Zöldborsó
  • Fél szál Póréhagyma
  • 1 kávéskanál Olívaolaj
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 kávéskanál Curry
  • Ételízesítő
  • Bors

1. lépés

Felvágjuk a krumplit, sült krumpli formára. (Ha van bolti kész fagyasztott, akkor megspóroltunk vele pár percet.) Előveszünk egy edényt és a felkockázott póréhagymát olajon megpároljuk pirulásig. (Fedő nem kell rá) Nálam ez körülbelül 15 perc.

2. lépés

Ahogy megpárolódott a hagyma, hozzáadjuk a krumplit, zúzott fokhagymát és a zöldborsót. Sóval, borssal, ételízesítővel és curry-vel ízesítjük. Hozzáadunk egy kevéske vizet, fedőt teszünk rá és az egészet puhára pároljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 934 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomos krumpli kolbásszal

  • Mézes burgonyapaprikás

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    162 kcal
  • Összes Zsír

    2,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    30,3 g
  • Cukor

    4,6 g
  • Fehérje

    5,6 g