Rakott krumpli felturbózva

2012-09-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Hagyományos ételeknél nem kell mindig arra törekednünk, hogy tökéletesen és egyformán sikerüljön, például bátran kísérletezhetünk más ízvilággal.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 nagy karfiol
  • 4 paradicsom
  • 5 pár virsli
  • 8 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 30 dkg sajt
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Tegyünk fel főni egy lábas sós vizet és félig főzzük meg benne a krumplikat. Egy másik lábasban ugyanígy járjunk el a karfiollal. Amíg a zöldségek főnek, tegyük fel a tojásokat, szeleteljük fel a virslit vagy kolbászt, reszeljük le a sajtot.

2. lépés

Amikor a zöldségek félig megpuhultak, vegyük le a tűzről és dugjuk őket hideg ízbe, majd a krumplikat szeleteljük, a karfiolt bontsuk virágaira. A kemény tojásoknak szedjük le a héját, majd egy tojás szeletelőn vágjuk fel őket.

3. lépés

Vajazzunk vagy olajozzunk ki egy nagy tepsit, majd az aljára rétegezzük a krumpli felét, arra jöhet a karfiol, a tojás, a virsli vagy kolbász tetszőleges sorrendben. Rétegezzük tovább a alapanyagokat, amíg el nem fogynak. A tetejére helyezzünk paradicsom szeleteket, amit kenjünk meg tejföllel, szórjuk rá a reszelt rajtot.

4. lépés

Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe és süssük, amíg a sajt megbarnul a tetején. Tálaljuk majonézzel és savanyúsággal.

 

 

 

 

Fogás:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 410 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott cukkini sonkával

  • Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal