Rakott krumpli felturbózva
2012-09-10- Típus: Krumplis étel receptek, Rakott zöldség receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Hagyományos ételeknél nem kell mindig arra törekednünk, hogy tökéletesen és egyformán sikerüljön, például bátran kísérletezhetünk más ízvilággal.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg krumpli
- 1 nagy karfiol
- 4 paradicsom
- 5 pár virsli
- 8 tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 30 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Tegyünk fel főni egy lábas sós vizet és félig főzzük meg benne a krumplikat. Egy másik lábasban ugyanígy járjunk el a karfiollal. Amíg a zöldségek főnek, tegyük fel a tojásokat, szeleteljük fel a virslit vagy kolbászt, reszeljük le a sajtot.
2. lépés
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, vegyük le a tűzről és dugjuk őket hideg ízbe, majd a krumplikat szeleteljük, a karfiolt bontsuk virágaira. A kemény tojásoknak szedjük le a héját, majd egy tojás szeletelőn vágjuk fel őket.
3. lépés
Vajazzunk vagy olajozzunk ki egy nagy tepsit, majd az aljára rétegezzük a krumpli felét, arra jöhet a karfiol, a tojás, a virsli vagy kolbász tetszőleges sorrendben. Rétegezzük tovább a alapanyagokat, amíg el nem fogynak. A tetejére helyezzünk paradicsom szeleteket, amit kenjünk meg tejföllel, szórjuk rá a reszelt rajtot.
4. lépés
Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe és süssük, amíg a sajt megbarnul a tetején. Tálaljuk majonézzel és savanyúsággal.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
5 422 megtekintés