Ananásztorta liszt nélkül

2013-05-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Egy olyan receptet kerestem a fogyózó barátnőmnek, aminek nem tud majd ellenállni. Így hogy liszt nélkül készült a recept még ő is evett belőle két szeletet.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g krémtúró
  • 250 g tehéntúró
  • 50 g búzadara
  • 3 tojás
  • 40 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 konzerv ananász + más gyümölcs
  • 50 ml víz
  • 2 teáskanál zselatin

1. Lépés

Keverjük össze a két túrót, a tojást, a cukrot, a sütőport és a búzadarát, hogy egy sima tésztát kapjunk. Egy kerek tortaformát vajazzunk ki,  béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.

2. Lépés

Tegyük a tészta tetejére a lecsöpögtetett ananász szeleteket, kedvünk szerint akár több gyümölcsöt is használhatunk, majd tegyük előmelegített sütőbe és süssük 180°C-on 50 percig. Az ananász konzervből a szirupot ne öntsük ki!

3. Lépés

Sütőből való eltávolítás után a tortát hagyjuk teljesen kihűlni. Közben mérjünk ki 150 ml ananászlevet (ami a konzervben volt, ha nem akarjuk azt használni, akkor megteszi sima gyümölcslé is), adjunk hozzá 50 ml vizet. Melegítsük fel, és keverjünk bele 2 teáskanál zselatint. Amikor a sütemény kihűlt, megkenjük a zselével és hűtőbe tesszük legalább 2 órára. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5,871 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    214 kcal
  • Zsír

    7.7g
  • Szénhidrát

    21.4g
  • Fehérje

    15.4g