Töltött cukkini

2012-11-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ha van otthon cukkinink, akkor az újdonság kedvéért kóstoljuk meg ezt a töltött finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db Cukkini
  • 2 db Zöldpaprika
  • 20 dkg Gomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Sárgarépa
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • Fél csokor Petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál Majoránna
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • Csipet Só

1. lépés

A cukkinit egy határozott mozdulattal kettévágjuk, majd egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét. (A belső részére ennél a receptnél már nem lesz szükségünk.) Egy tálban összekeverünk 1 evőkanál olajat zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel és sóval. Ezzel a mártással szépen bekenjük a cukkini belsejét.

2. lépés

Előveszünk egy edényt, amiben olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üveges lett a hagyma, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zöldpaprikát és a lereszelt sárgarépát. Ha minden igaz, akkor körülbelül 5 percen át kevergetjük még, majd pirospaprikával, majoránnával és sóval fűszerezzük.

3. lépés

Ahogy elkészült a fenti töltelék, úgy beletöltjük a kivájt cukkini belsejébe. Ráhelyezzük az egészet egy tepsire, lefóliázzuk a tetejét, majd sütőbe betolva körülbelül 40 percig sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,981 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini krumpliágyon

  • Túróval és kolbásszal töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    255 kcal
  • Összes Zsír

    15,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    28,7 g
  • Cukor

    13,3 g
  • Fehérje

    8,2 g