Mediterranien salad

2013-09-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy bőséges, laktató saláta, amit nyugodtan készítsünk könnyebb ételek mellé vagy előételnek is kiváló!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 fejes saláta
  • 2 db üjhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 szelet pizzasonka
  • 1/2 zacskó (5 dkg) mozzarella
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 db fekete magnélküli olívabogyó
  • só, bors
  • oregano
  • kakukkfű
  • fehérborecet
  • extraszúz olívaolaj

1. lépés

Egy mélytányérba teszem a salátaleveleket, rápakolom a a hosszúra vágott újhagymát, a karikára vágott paprikát, a felvágott paradicsomot, a darabolt pizzasonkát, a mozzarellát, az olívabogyókat, fűszerezem, meglocsolom borecettel és olívaolajjal.

Fokhagymás bruschettával és vörös borral fogyasztom.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

744 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kaszinótojás

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Majonézes saláta tojással, olívabogyókkal

  • Sült sonkás, tojásos saláta

  • Cézár-saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    263 kcal
  • Zsir

    14g
  • Szénhidrát

    24.4g
  • Fehérje

    12.8g