Áfonyafagylalt recept
2014-06-26- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Mostanában kicsit lehűlt az idő, de érdemes felkészülni a melegebb napokra ezzel a finom, fanyar fagylalttal.
Ezeket szerezd be:
- 600 g friss áfonya
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- néhány levél menta
1. Lépés
A gyümölcsöt megmossuk, majd a cukorral és mentával együtt turmixgépben feldolgozzuk. Ennek a keveréknek az 1/4 részét félretesszük, később fogjuk felhasználni.
2. Lépés
A másik részhez hozzákeverjük a mascarponét, mézet, a citromlevet és a tejszínt. A keveréket jól átkeverjük, majd egy zárható fedelű dobozba tesszük. Negyedóránként átkeverve fagyasztjuk.
Tálaláskor lelocsoljuk a maradék áfonyás pürével.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 758 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
278 kcal -
Zsír
11g -
Szénhidrát
40.4g -
Fehérje
8.9g -
Koleszterin
40mg -
Cukor
29.4g