Áfonyafagylalt recept

2014-06-26
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Mostanában kicsit lehűlt az idő, de érdemes felkészülni a melegebb napokra ezzel a finom, fanyar fagylalttal.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g friss áfonya
  • 2 dl tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • néhány levél menta

1. Lépés

A gyümölcsöt megmossuk, majd a cukorral és mentával együtt turmixgépben feldolgozzuk. Ennek a keveréknek az 1/4 részét félretesszük, később fogjuk felhasználni.

2. Lépés

A másik részhez hozzákeverjük a mascarponét, mézet, a citromlevet és a tejszínt. A keveréket jól átkeverjük, majd egy zárható fedelű dobozba tesszük. Negyedóránként átkeverve fagyasztjuk.

Tálaláskor lelocsoljuk a maradék áfonyás pürével.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 758 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    278 kcal
  • Zsír

    11g
  • Szénhidrát

    40.4g
  • Fehérje

    8.9g
  • Koleszterin

    40mg
  • Cukor

    29.4g