Fetás-paradicsomos tapas

2013-05-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 28 perc

A következő tapas receptünk egy leveles tészta alappal és könnyed fetás, bazsalikomos krémmel készül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25g parmezán sajt
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 100 g feta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 12 kis koktélparadicsommal
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 tojás
  • só, bors

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Nyissuk szét a leveles tésztát és vágjunk belőle kis 4-5 cm átmérőjű köröket. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezzük rá a kis kör tapasokat, kenjük meg a tetejét tojással, szórjuk le sóval, borssal. Süssük meg a tapasokat 15-18 perc alatt aranyszínűre.

2. lépés

Vegyük ki a korongokat a sütőből, és helyezzük át őket egy rácsra, és hagyjuk, hogy lehűljenek. Eközben tegyük az összes hozzávalót egy tálba, majd botmixer segítségével dolgozzuk sima krémmé. Amikor a korongok lehűltek, kenjük meg a tetejét a krémmel, díszítsük koktélparadicsommal, bazsalikommal.

Ezzel kínálhatjuk a vendégeket, amíg a többi ételt készítjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 339 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mini virslis tekercsek

  • Spárga leveles tésztában

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    677 kcal
  • Zsír

    50.4g
  • Szénhidrát

    46.1g
  • Fehérje

    13.8g