Fetás-paradicsomos tapas
2013-05-12- Típus: Leveles tapas
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 18 perc
- Elkészítés: 28 perc
A következő tapas receptünk egy leveles tészta alappal és könnyed fetás, bazsalikomos krémmel készül.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag leveles tészta
- 25g parmezán sajt
- néhány levél friss bazsalikom
- 100 g feta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 12 kis koktélparadicsommal
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 tojás
- só, bors
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Nyissuk szét a leveles tésztát és vágjunk belőle kis 4-5 cm átmérőjű köröket. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezzük rá a kis kör tapasokat, kenjük meg a tetejét tojással, szórjuk le sóval, borssal. Süssük meg a tapasokat 15-18 perc alatt aranyszínűre.
2. lépés
Vegyük ki a korongokat a sütőből, és helyezzük át őket egy rácsra, és hagyjuk, hogy lehűljenek. Eközben tegyük az összes hozzávalót egy tálba, majd botmixer segítségével dolgozzuk sima krémmé. Amikor a korongok lehűltek, kenjük meg a tetejét a krémmel, díszítsük koktélparadicsommal, bazsalikommal.
Ezzel kínálhatjuk a vendégeket, amíg a többi ételt készítjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 861 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
677 kcal -
Zsír
50.4g -
Szénhidrát
46.1g -
Fehérje
13.8g