Majonézes saláta tojással, olívabogyókkal

2013-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Salátára nem lehet ráunni. Készíthetjük magában, fogyaszthatjuk húsok, szárnyasok, tarja vagy hal mellé is!

Ezeket szerezd be:

  • 1 db fejes saláta
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 citrom
  • chilipaprikás olívabogyó
  • fekete magnélküli olívabogyó
  • saláta olaj
  • olívaolaj
  • só, őrölt felkete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék

1. lépés

A megmosott salátát leveleire szedem, s egy tányérra rakom, közben fűszerezem. Rárakom a szeletelt keményre főzött tojásokat, s a felszeletelt fél citromot, a másik felének a levét ráfacsarom, locsolok rá saláta- és olívaolajat, Nyomok rá majonézt, s megpakolom az olívabogyókkal.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 017 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás makarónis saláta

  • Majonézes saláta sonkával és tojással

  • Kaszinótojás

  • Majonézes saláta tojással és kecskesajttal

  • Mediterranien salad

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    286 kcal
  • Zsír

    22.2g
  • Szénhidrát

    18g
  • Fehérje

    8g