Amarettos csirke

2012-10-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A következő főételünket megbolondítjuk egy kis Amarettoval. Érdemes kipróbálni az új ízvilágot.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet csirkemell
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 2 teáskanál curry por
  • 1/4 csésze liszt
  • 3 csésze szeletelt gomba
  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 3 evőkanál Amaretto
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 csésze zsírmentes csirke húsleves

1. lépés

Megszórjuk csirkemellet sóval, borssal és a curry porral, majd jól bedörzsöljük. Forgassuk meg egy kis lisztben, így jobban rá fognak tapadni a fűszerek.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani a csirkét mindkét oldalán.  Adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát, a citromlevet és az Amarettot. Keverjük össze jól és főzzük 1 percig.

3. lépés

Egy kis tálban habverővel keverjük össze a csirke húslevest a maradék liszttel és adjunk hozzá a csirkés keverékhez. Fűzzünk belőle sűrű szószt, kb. 30 percig.

Tálaljuk rizzsel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,545 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve