Gombás-tejszínes metélt

2014-11-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezt a receptet Lajos Mari konyhájából készítettem, némi kis módosítással.

Ezeket szerezd be:

  • 20 deka rókagomba
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 10 deka sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 2 deci főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1csg széles metélt tészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom
  • 5 deka reszelt sajt

1. Lépés

A gombát kis szeletekre vágom. A hagymát vékony karikákra szelem, a fokhagymát összezúzom. A sonkát kis kockákra vágom, megpirítom egy kis olajban, ezután kiszedem és a hagymát teszem az olajba.

2. Lépés

A hagymát üvegesre párolom és hozzáadom a gomba szeleteket, kb 5 percig együtt piritjuk és a végén sózom, borsozom.
Hozzáadom a főzőtejszínt, a fokhagymát és 2-3 percig forraljuk.

3. Lépés

A tésztát sós forró vízben kifőzöm, majd leszűröm, leöblítem és összekeverem a többi hozzávalóval. A paradicsomot apró kis kockákra vágom és hozzákeverem. A tetejére sajtot reszelek.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 361 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

  • Sonkás tészta reszelt sajttal

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    536 kcal
  • Zsír

    18.9g
  • Szénhidrát

    65.6g
  • Fehérje

    24.4g
  • Koleszterin

    71mg
  • Cukor

    2.8g