Koktélrák fokhagymás szószban

2013-10-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A bolti fagyasztott koktélrákokat pikáns, fokhagymás szószban tálaltuk.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Koktélrák
  • 6 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1,5 dl Száraz fehérbor
  • Olívaolaj
  • 1 db Babérlevél
  • 1 szál Tárkony
  • Egész Bors
  • 1 szál Petrezselyem

1. lépés

Egy edényben felforralunk sós vizet. Babérlevéllel, néhány szem egész borssal, tárkonnyal fűszerezzük, majd a rákokat ebben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük.

2. lépés

A fokhagymát összezúzzuk, fehérborral elkeverjük és a kész rákokra öntjük.

3. lépés

Forró olajon üvegesre pirítjuk a kicsire szelt vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, végül pár perc folyamatos kevergetés után ráöntjük a fokhagymás koktélrákra.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

12 537 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Fokhagymás garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    351 kcal
  • Összes Zsír

    10,5 g
  • Koleszterin

    421 mg
  • Szénhidrát

    9 g
  • Cukor

    1,5 g
  • Fehérje

    46,4 g