Koktélrák fokhagymás szószban
2013-10-25- Típus: Rák ételek, Rákfalatok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A bolti fagyasztott koktélrákokat pikáns, fokhagymás szószban tálaltuk.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Koktélrák
- 6 gerezd Fokhagyma
- 1 db Vöröshagyma
- 1,5 dl Száraz fehérbor
- Olívaolaj
- 1 db Babérlevél
- 1 szál Tárkony
- Egész Bors
- Só
- 1 szál Petrezselyem
1. lépés
Egy edényben felforralunk sós vizet. Babérlevéllel, néhány szem egész borssal, tárkonnyal fűszerezzük, majd a rákokat ebben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
2. lépés
A fokhagymát összezúzzuk, fehérborral elkeverjük és a kész rákokra öntjük.
3. lépés
Forró olajon üvegesre pirítjuk a kicsire szelt vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, végül pár perc folyamatos kevergetés után ráöntjük a fokhagymás koktélrákra.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
12 537 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
351 kcal -
Összes Zsír
10,5 g -
Koleszterin
421 mg -
Szénhidrát
9 g -
Cukor
1,5 g -
Fehérje
46,4 g