Londoni sajttorta

2014-09-03
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A recept az én példaképemtől, Nigellától van…imádom a sajttortát, ez valami mennyei :-P. A tortát 20 cm-es tortaformában ajánlott készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • A tortához:
  • 150 g Digestive keksz (angol keksz, de teljesen más fajta is megteszi)
  • 75 g sózatlan vaj, megolvasztva
  • 600 g krémsajt
  • 150 g kristálycukor
  • 3 nagy tojás
  • 3 nagy tojássárgája
  • 1,5 evõkanál vanília kivonat
  • 1,5 evõkanál citromlé
  • A mázhoz:
  • 140 ml tejföl
  • 1 evõkanál kristálycukor
  • ½ teáskanál vanília kivonat

1. Lépés

Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

2. Lépés

Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgájákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.

3. Lépés

Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.

4. Lépés

Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából a forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma fele magasságáig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle.

5. Lépés

Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.

6. Lépés

Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére. Majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen.

7. Lépés

Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Tálaljuk csokiszósszal vagy fanyar gyümölcs öntettel.

Süssünk, főzzünk kreatívan szenvedéllyel! Fő a kreativitás!

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 356 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    553 kcal
  • Zsír

    42.5g
  • Szénhidrát

    34.5g
  • Fehérje

    10.3g
  • Koleszterin

    259mg
  • Cukor

    25.7g