Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

2013-12-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A szép nagy avokádót paradicsommal, chilis kagylóval és rákfarkos zöldséges ananászsalátával komponáltam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 100 g salátamix
  • 1 db citrom
  • 5 dkg kagylóhús (paradicsomos-chilis)
  • rákfarkos ananászsaláta
  • 5 db fekete olívabogyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 5 gerezd fokhagyma (chilis olívaolajban eltett)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál chiliszósz

1. lépés

A tányérra teszek salátamixet, a közepébe állítok egy fél avokádót, melynek a belsejét kivájtam.

2. lépés

Ebbe kanalazok kagylót és rákfarok salátát, rakok mellé negyedelt paradicsomot, paprikát, olívabogyókat, fokhagymát, citromszeleteket, újhagymát.

3. lépés

Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá chilis olívaolajat, s chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    316 kcal
  • Zsír

    22,8 g
  • Koleszterin

    53 mg
  • Szénhidrát

    17,6 g
  • Cukor

    5 g
  • Fehérje

    10,6 g