Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával
2013-12-19- Típus: Avokádósaláta receptek, Rákfalatok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Különleges nap volt, különleges ételt parancsolt. Az avokádót imádom, így azt rákfarkos zöldséges ananászsalátával ettem, chilivel fűszerezve.
Ezeket szerezd be:
- 1 db avokádó (érett)
- 100 g rákfarkos zöldséges ananászsaláta
- 100 g salátamix
- Chilipaprika (zöld és piros)
- 0.5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chiliszósz (édes-csípős)
1. lépés
Egy tányérra rakok salátamixet, rárakom a félbevágott, kimagozott avokádót.
2. lépés
Egy kanállal eltávolítom a belsejét, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.
3. lépés
Belekanalazom az avokádó forgácsokat és a rákfarkos ananászsalátát, díszítem chili csíkokkal, és locsolok rá chiliszószt.
Tipp: vajas pirítóst ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 339 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
275 kcal -
Zsír
24,8 g -
Koleszterin
5 mg -
Szénhidrát
7 g -
Cukor
1,3 g -
Fehérje
4,7 g