Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

2013-12-19
Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Különleges nap volt, különleges ételt parancsolt. Az avokádót imádom, így azt rákfarkos zöldséges ananászsalátával ettem, chilivel fűszerezve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db avokádó (érett)
  • 100 g rákfarkos zöldséges ananászsaláta
  • 100 g salátamix
  • Chilipaprika (zöld és piros)
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (édes-csípős)

1. lépés

Egy tányérra rakok salátamixet, rárakom a félbevágott, kimagozott avokádót.

2. lépés

Egy kanállal eltávolítom a belsejét, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.

3. lépés

Belekanalazom az avokádó forgácsokat és a rákfarkos ananászsalátát, díszítem chili csíkokkal, és locsolok rá chiliszószt.

Tipp: vajas pirítóst ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

847 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádós salátatál

    Avokádós salátatál

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

    Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Avokádós-mozzarellás saláta

    Avokádós-mozzarellás saláta

  • Avokádós saláta mozzarellával és gombával

    Avokádós saláta mozzarellával és gombával

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

    Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    275 kcal
  • Zsír

    24,8 g
  • Koleszterin

    5 mg
  • Szénhidrát

    7 g
  • Cukor

    1,3 g
  • Fehérje

    4,7 g