Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

2013-07-16
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy újabb tartalmas, sűrű leves, kicsit macerás, de megéri.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db húsleves kocka
  • petrezselyem
  • chilipaprika
  • bors
  • tej
  • 1 tejföl
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • A rántáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A csipetkéhez:
  • liszt, tojás, só, tej

1. lépés

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.

2. lépés

Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, s díszítem egy fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 760 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolleves rántás nélkül sajttal

  • Karfiolleves tejföllel és fehérborral

  • Egyszerű karfiolleves

  • Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    132 kcal
  • Zsír

    6.5g
  • Szénhidrát

    15.6g
  • Fehérje

    4.8g