Kecskesajttal töltött paprika és paradicsom

2013-12-07
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Kaptam nagyon finom kecskesajtot és úgy döntöttem, hogy megtöltöm vele a paprikát és a paradicsomot.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kalifornia paprika
  • 3 db paradicsom
  • 5 db salátalevél
  • 2 db retek
  • 15 dkg kecskesajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 db fekete olívabogyó
  • extra szűz olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

1. lépés

A tányért kibélelem a salátalevelekkel, sózom, borsozom.

2. lépés

A citromból levágok két karikát, a retket félbevágom. A paradicsomot és a paprikát megskalpolom, a paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kanállal kivájom, s egy tányérba rakom. Hozzáadom a kecskesajtot, a túrót, az aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

3. lépés

A masszával megtöltöm a paprikát és a paradicsomokat, a salátára helyezem őket, visszateszem a kalapjukat, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.

4. lépés

Ráteszem a retket, a citromkarikákat, az olívabogyókat és egy petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

842 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

  • Hamburgerkrémmel és gombával töltött sajtos paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    960 kcal
  • Zsír

    66,2 g
  • Koleszterin

    166 mg
  • Szénhidrát

    31,4 g
  • Cukor

    16 g
  • Fehérje

    64 g