Sajtos sült csirke

2013-01-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Alig fél óra alatt elkészül ez a finomság. Vasárnapi húsleves mellé, vagy vendégvárónak is ideális.

Ezeket szerezd be:

  • 8 csirkecomb
  • 200 g trappista sajt
  • 100 g edami sajt
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál vaj

1. Lépés

A csirkecombokat mossuk át, majd töröljük le róla a vizet papírtörlővel. A sajtokat lereszeljük. Nyissuk fel a csirkecombokon a bőrt, de ne szedjük le teljesen. Óvatosan töltsük alá a sajtot, de ne legyen nagyon púpos. Szórjuk meg kedvünk szerint a csirkét és a sajtot sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel.

2. Lépés

A sütőt közben melegítsük elő 180°C-ra. A vajat olvasszuk fel, majd abban is keverjünk el egy kis kakukkfüvet, bazsalikomot, majoránnát. Ezzel a keverékkel kenjük be a combok tetejét, hogy mindenhova jusson. A combokat fektessük vajjal kikent tepsibe, locsoljuk le citromlével, majd fedjük le alufóliával és addig sütjük, ameddig szép aranybarnák lesznek.

Tálaljuk citromos rizzsel vagy steak burgonyával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5,860 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával

  • Csirkecombok négysajttal

  • Sajtos brokkolis szelet

  • Csirke Caprese

  • Császárszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    725 kcal
  • Zsír

    44.2g
  • Szénhidrát

    1.7g
  • Fehérje

    76.8g

Kommentek

  • Rialajos

    nagyon jól néz ki.biztos hogy megpróbálom!