Francia krémes

2014-02-07
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A család kedvenc süteménye. igaz, hogy nem úgy néz ki, mint amit a cukrászdában kapni, de van olyan finom! :)

Ezeket szerezd be:

  • 1csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 liter tej
  • 10 deka cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • fél liter tejszín
  • 3 deka porcukor
  • A felső lapra:
  • 10 deka porcukor
  • 3 evőkanál langyos víz
  • Színezéshez:
  • tejszínes mogyoró aroma

1. Lépés

A vajas tésztát kiveszem a mélyhűtőből. Ha a tészta kiolvadt, ketté vágom. Vékonyra kinyújtom – kb. 30-35 centis téglalap alakúra. Zsírmentes sütőlapra teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben éppen hogy megsütöm. Ha kész, kiveszem és hűlni hagyom.

2. Lépés

A tejet körülbelül – 7decit – 10 deka cukorral felrakom forrni. A pudingot a tejjel simára keverem. Ha forr a tej, állandó keverés mellett besűrítem.

3. Lépés

A tojásfehérjét keményre verem a 3 evőkanál cukorral, és a pudinghoz keverem. Az egyik lapra rákenem. Ha kihűlt a krém, akkor a felvert tejszínhabot is rákenjük.

4. Lépés

A felső lapra a cukor masszát teszem: A porcukrot langyos vízzel összekeverjük, és hozzáadunk tejszínes mogyorós aromát ami beszínezi. Egyenletesen a lapra kenjük. A felső lapot ajánlatos külön kockákra felvágni és úgy rárakni a krémre.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 298 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    939 kcal
  • Zsír

    39.1g
  • Szénhidrát

    136.2g
  • Fehérje

    14g
  • Koleszterin

    26mg
  • Cukor

    97.3g