Karalábéleves csirkemájjal és fehérborral

2015-02-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A karalábélevest csirkemájjal gazdagítottam és fehérborral bolondítottam. Finom is lett!

Ezeket szerezd be:

  • 3 db karalábé (kivájt belseje és levele)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma (szárával)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db chilipaprika
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db tyúkhús leveskocka
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A répát megpucoltam, az újhagymával és a chilipaprikával együtt felkarikáztam. A hagymát, fokhagymát apróra, a krumplit hámozás után kockára vágtam. A karalábé-leveleket és a petrezselymet daraboltam. A májakat kettévágtam.

2. Lépés

Egy lábasban vajon a hagymákat megdinszteltem, majd hozzáadtam a zöldségeket is, lisztet adtam hozzá, fűszereztem, felengedtem vízzel, s elkezdtem főzni.

3. Lépés

Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, öntök bele bort, s beleteszem a csirkemájat. Ezután már csak rövid ideig főzöm. Megsózom és tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 068 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű karalábé leves nokedlivel

  • Tejszínes karalábélevél-leves sonkával

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    433 kcal
  • Zsír

    13,1 g
  • Koleszterin

    579 mg
  • Szénhidrát

    40,1 g
  • Cukor

    9,2 g
  • Fehérje

    31,9 g