Karalábéleves csirkemájjal és fehérborral
2015-02-17- Típus: Karalábéleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A karalábélevest csirkemájjal gazdagítottam és fehérborral bolondítottam. Finom is lett!
Ezeket szerezd be:
- 3 db karalábé (kivájt belseje és levele)
- 1 db sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma (szárával)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 1 db chilipaprika
- 20 dkg csirkemáj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- só (ízlés szerint)
- 1 db tyúkhús leveskocka
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A répát megpucoltam, az újhagymával és a chilipaprikával együtt felkarikáztam. A hagymát, fokhagymát apróra, a krumplit hámozás után kockára vágtam. A karalábé-leveleket és a petrezselymet daraboltam. A májakat kettévágtam.
2. Lépés
Egy lábasban vajon a hagymákat megdinszteltem, majd hozzáadtam a zöldségeket is, lisztet adtam hozzá, fűszereztem, felengedtem vízzel, s elkezdtem főzni.
3. Lépés
Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, öntök bele bort, s beleteszem a csirkemájat. Ezután már csak rövid ideig főzöm. Megsózom és tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 091 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
433 kcal -
Zsír
13,1 g -
Koleszterin
579 mg -
Szénhidrát
40,1 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
31,9 g