Tejszínes karalábélevél-leves sonkával

2013-09-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A karalábélevél-levest tejszínnel és sonkával tettem gazdaggá, hogy még finomabb legyen. Azt hiszem sikerült, hiszen minden elfogyott. :)

Ezeket szerezd be:

  • 3 db karalábélevél
  • 2 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili paprika
  • Póréhagyma zöldje
  • 3 szelet szendvicssonka
  • Petrezselyem
  • Vegeta
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • Őrölt fekete bors
  • Őrölt pirospaprika
  • Olívaolaj
  • Vaj
  • Tej
  • Tejszín
  • Tejföl

1. lépés

A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábélevél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra, a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

2. lépés

Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm. Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.

Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy kanál tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

691 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karalábéleves csirkemájjal és fehérborral

  • Egyszerű karalábé leves nokedlivel

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    289 kcal
  • Összes Zsír

    14,3 g
  • Koleszterin

    25 mg
  • Szénhidrát

    33,9 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    9,5 g