Tejszínes karalábélevél-leves sonkával
2013-09-30- Típus: Karalábéleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
A karalábélevél-levest tejszínnel és sonkával tettem gazdaggá, hogy még finomabb legyen. Azt hiszem sikerült, hiszen minden elfogyott. :)
Ezeket szerezd be:
- 3 db karalábélevél
- 2 db krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 3 db chili paprika
- Póréhagyma zöldje
- 3 szelet szendvicssonka
- Petrezselyem
- Vegeta
- 2 db marhahúsleves-kocka
- Só
- Őrölt fekete bors
- Őrölt pirospaprika
- Olívaolaj
- Vaj
- Tej
- Tejszín
- Tejföl
1. lépés
A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábélevél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra, a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
2. lépés
Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm. Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.
Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy kanál tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 159 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
289 kcal -
Összes Zsír
14,3 g -
Koleszterin
25 mg -
Szénhidrát
33,9 g -
Cukor
8,6 g -
Fehérje
9,5 g