Mangó és maracuja pohár desszert

2015-07-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Csupán néhány hozzávalóból készül el a tökéletes könnyű desszert, ami ráadásul a nagy melegben is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy érett mangó
  • 4 maracuja
  • 2 x 150g görög joghurt
  • 1 citrom (vagy lime) leve

1. Lépés

Hámozzuk meg a mangókat egy zöldség hámozóval. Szeleteljük és vágjuk apró kockákra mindkettőt. Az egyik részt tegyük félre, akár a hűtőbe is tehetjük.

2. Lépés

A maradék mangót pürésítsük össze egy turmixgépben. 2 maracuja magját szedjük ki, és keverjük össze a mangó pürével. Adjunk hozzá citromlét ízlés szerint.

3. Lépés

1 görög joghurtot keverjük össze a gyümölcspürével. Osszuk 4 pohárba a joghurtot, rétegezzük a gyümölcspürés krémmel, a tetejére szórjuk a maradék kockára vágott mangót és a maracuja magokat. Fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 081 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Zsír

    30g
  • Szénhidrát

    27g
  • Fehérje

    3g
  • 0.06g
  • Cukor

    27g