Hummusz toasttal
2015-07-08- Típus: Sós krémek
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:35 p
A hummusz az arabok, de főleg a marokkóiak kedvenc étele. A hummusz, vagy humusz csicseriborsót jelent.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 ek szezámmag
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 0,5 db citrom
- 2 szál petrezselyem
- 1 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- római kömény (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 3 dl víz
1. lépés
A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben adja meg magát, sokáig kell főzni.) Ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn.)
2. lépés
A főzés napján felteszem a csicserit főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A fokhagymát, chilit aprítom.
3. lépés
Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat, s egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem.
4. lépés
A pépet átteszem egy másik tálba, s belekavarom a fokhagymát és chilit.
5. lépés
A kockára vágott paradicsomot, s a dekorációs chilit is hozzávágtam és hozzákevertem, majd pakoltam bőségesen a pirított toastokra, melyekre előzőleg olívaolajat locsoltam. (Autentikusabb lett volna pitával fogyasztani, van is a hűtőben, de nem akartam most ezzel babrálni. Majd legközelebb.)
TIPP: Mentatea illik mellé, de én vörösbort ittam hozzá. Remélem Allah megbocsát. :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 716 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
559 kcal -
Zsír
12,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
94 g -
Cukor
10,1 g -
Fehérje
23,6 g