Hummusz toasttal

2015-07-08
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:35 p

A hummusz az arabok, de főleg a marokkóiak kedvenc étele. A hummusz, vagy humusz csicseriborsót jelent.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 ek szezámmag
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db chilipaprika
  • 0,5 db citrom
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • római kömény (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 3 dl víz

1. lépés

A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben adja meg magát, sokáig kell főzni.) Ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn.)

2. lépés

A főzés napján felteszem a csicserit főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A fokhagymát, chilit aprítom.

3. lépés

Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat, s egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem.

4. lépés

A pépet átteszem egy másik tálba, s belekavarom a fokhagymát és chilit.

5. lépés

A kockára vágott paradicsomot, s a dekorációs chilit is hozzávágtam és hozzákevertem, majd pakoltam bőségesen a pirított toastokra, melyekre előzőleg olívaolajat locsoltam. (Autentikusabb lett volna pitával fogyasztani, van is a hűtőben, de nem akartam most ezzel babrálni. Majd legközelebb.)

TIPP: Mentatea illik mellé, de én vörösbort ittam hozzá. Remélem Allah megbocsát. :)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 716 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-magvas sajtgolyó

  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Avokádókrém recept

  • Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    559 kcal
  • Zsír

    12,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    94 g
  • Cukor

    10,1 g
  • Fehérje

    23,6 g