Avokádókrém recept
2015-04-08- Típus: Sós krémek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Pikk-pakk elkészül. Friss péksüteménnyel, paradicsommal és paprikával szeretem a legjobban.
Ezeket szerezd be:
- 1 db avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma
- 1 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
1. Lépés
A már kellően megpuhult avokádónak kanállal vájjuk ki a húsát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a felszeletelt újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. (Frissen kakukkfűvel finomabb, de ízlés szerint szárítottat is adhatunk hozzá.)
2. Lépés
Ezután botmixerrel pépesítsük, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Az elkészült krémet rögtön tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteménnyel, pirítóssal kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 609 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
246 kcal -
Zsír
21g -
Szénhidrát
15.2g -
Fehérje
3g -
Koleszterin
3mg -
Cukor
2.9g