Avokádókrém recept

2015-04-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Pikk-pakk elkészül. Friss péksüteménnyel, paradicsommal és paprikával szeretem a legjobban.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű

1. Lépés

A már kellően megpuhult avokádónak kanállal vájjuk ki a húsát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a felszeletelt újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. (Frissen kakukkfűvel finomabb, de ízlés szerint szárítottat is adhatunk hozzá.)

2. Lépés

Ezután botmixerrel pépesítsük, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Az elkészült krémet rögtön tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteménnyel, pirítóssal kínáljuk.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 609 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-magvas sajtgolyó

  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    246 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    15.2g
  • Fehérje

    3g
  • Koleszterin

    3mg
  • Cukor

    2.9g