Vegán kesudiós krémsajt

2016-03-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A név egy kicsit megtévesztő, hiszen egy vegán receptről van szó, ami nem tartalmazhat semmilyen állati eredetű hozzávalót, így például krémsajtot sem. Viszont ez egy alternatív recept, amit reggelire kenyérre kenhetünk, és van olyan finom, mint egy zöldfűszeres krémsajt.

Ezeket szerezd be:

  • 250g kesudió
  • 2 evőkanál étkezési élesztőpor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 ek metélőhagyma

1. lépés

Helyezzük a kesudiót egy nagy tálba, és öntsük le annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk ázni egy éjszakán keresztül, de legalább 4 órán át.

2. lépés

Szűrjük és öblítsük le a kesudiót, majd tegyük egy élelmiszer-feldolgozóba az élesztővel, a citromlével, 1/2 teáskanál sóval és 1 evőkanál vízzel.

3. lépés

Dolgozzuk egészen simára. Miután megvan, tegyük a krémet egy jól zárható dobozba, keverjük hozzá a metélőhagymát. Fogyasztás előtt 1 órát hűtsük. Ez a krém 4-5 napig eláll a hűtőben.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 311 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

  • Krémsajtos szendvicskrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    124 kcal
  • Zsír

    9g
  • Fehérje

    5g
  • Szénhidrát

    4g
  • Cukor

    1g
  • 0.3g