Diétás meggyes pite
2017-08-17- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha csak valamilyen gyors finomságot szeretnék összeütni, ami ráadásul még diétás is, akkor csak előveszem ezt a receptet. Bármilyen gyümölccsel variálható.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 1 doboz tejföl
- 25 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 2-3 evőkanál édesítőszer
- 200g magozott megy
1. Lépés
A tojást ketté választjuk. A sárgáját habosra keverjük a választott édesítővel (én folyékonnyal szoktam, de lehet mást is használni) és a vajjal, majd hozzá adjuk a tejfölt is és a vanília aromát.
2. Lépés
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet hozzá adagoljuk az összekevert tojássárgájához, végül bele forgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
3. Lépés
Vajazott, lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggy egyik felét lisztbe mártjuk, és a tésztába pottyantjuk.
4. Lépés
180 fokon, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 034 megtekintés