Halleves recept

2013-04-09
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Még tavaly voltunk pecázni, naná, hogy fogtunk is. Akkor kaptam egy nagyon érdekes receptet, ami nálunk bevált. Csak ajánlani tudom nektek is.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg Hal (halfej, törzs, farok)
  • 20 dkg Vöröshagyma
  • 25 dkg Paradicsom
  • 1 csokor vegyes fűszer (Kakukkfű, Petrezselyem, Babér)
  • 1 megpörkölt Édeskömény
  • Néhány szelet Kenyér
  • 2 dl Olaj
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • Sáfrány
  • Bors
  • 2,5 dkg pörkölt Mandula (sós vagy sótlan)

1. lépés

A halat megtisztítjuk, összevágjuk. Egy lábasban olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kicsire összevágott paradicsomot.

2. lépés

Ha ezzel kész vagyunk, akkor beletesszük az edénybe a halat, felöntjük körülbelül 2,5 liter vízzel, majd kakukkfűvel, petrezselyemmel, babérral és édesköménnyel fűszerezzük. 30 percig hagyjuk főni. (Menet közben a habzásnál szedjük ki a habját)

3. lépés

30 perc forralás után tegyük bele a kis darabokra tört kenyeret, majd további 20 percig főzzük. Ez idő alatt a fokhagymát fokhagymanyomóval összenyomjuk, a sós vagy sótlan pörkölt mandulát összetörjük, összezúzzuk, a sáfrányt pedig jó kicsire felaprítjuk. Ezt a három tételt belekeverjük a levesbe, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd úgy 10 perc után jó melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Halleves kagylóval

  • Santenderi halászlé

  • Tejfölös halleves

  • Halászlé recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    854 kcal
  • Összes Zsír

    50,7 g
  • Koleszterin

    210 mg
  • Szénhidrát

    35,4 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    62,5 g