Halászlé recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A halászlé az egyik legkeresettebb magyar recept, igazi Hungarikum. Akkor igazán finom, ha saját fogta halból készítjük. Itthon főként Karácsonykor és Újévkor esszük, illetve nagy pecázásokat követve kedvelt. Fontos, hogy mikor a levest készítjük, akkor ponty legyen többségben a halak között, de természetesen használhatunk kiegészítésként keszeg, vagy kárász fajokat is.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg ponty
  • 1 kg keszeg vagy kárász (lehet egyéb hal is)
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg pirospaprika
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A halászlé főzését, először az alaplé elkészítésével kezdjük. A halak farkát és fejét és z apróra vágott hagymát kévés vízben megpároljuk. Leszűrjük, majd az apró halakat átpasszírozzuk. Ezt a sűrű alaplevet átöntjük a bográcsba.

2. A halat felöntjük a vízzel, majd beleszórjuk a pirospaprikát, megsózzuk-borsozzuk, majd a 3-4 cm-esre vágott halszeleteket hozzáadjuk. Lobogó tűzön elkezdjük főzni.

3. Legalább 30-40 percig főzzük, hagyhatjuk a tűzet teljesen kialudni, hogy szépen lassan elfőzöcskézzük a végén.

 

Fogás: Cimkék: ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

11 386 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

  • Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival