Pikáns bundában sült csirkecsíkok

2014-06-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nagyon finom pikáns csirke recept, ami iszonyatosan gyorsan elkészül. A bundázott húsok közül ez is nyerő a rántott hús mellett.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 5 evőkanál fehérbor
  • só, bors
  • chili
  • 1 deci tej
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • olaj a kisütéshez

1. Lépés

A csirkemellet megmosom és csíkokra vágom. Kicsit besózom. A fokhagymát összezúzom és a többi hozzávalóval bekeverem.

2. Lépés

Egy 15 percig hagyom összeérni az ízeket. Az idő leteltével a húscsíkokat a keverékbe forgatom és forró olajban kisütöm. Én burgonyapürével tálaltam, de egészen nyugodtan lehet rizzsel vagy fűszeres krumplival is.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

7 006 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

  • Szidi néni kedvence

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    362 kcal
  • Zsír

    14.1g
  • Szénhidrát

    9.4g
  • Fehérje

    45.5g
  • Koleszterin

    191mg
  • Cukor

    1.7g