Darafelfújt lekvárral
2012-10-04- Típus: Pudingok, felfújtak
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A darafelfújt egy könnyű édesség, ami tartalmas fogások kiegészítése lehet. Tulajdonképpen szabadon ízesíthető, akár kakaóval, fahéjas cukorral, lekvárral vagy szörppel.
Ezeket szerezd be:
- 10 dl tej
- 16 dkg búzadara
- 1 citrom héja és leve
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- vaj
- fahéjas cukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A búzadarát a tejben a cukor felével kezdjük el megfőzni. Amikor elég sűrű, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, citromlevet, margarint.
2. lépés
A tojások fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, majd egybekeverjük laza mozdulatokkal a búzadarás keverékkel.
3. lépés
Előveszünk 4 szufflé sütőformát, kivajazzuk, majd elosztjuk benne a keveréket. A tetejét szórjuk meg fahéjas cukorral, majd 20-30 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük, hogy a belseje is rendesen megsült-e.
fotó: andi-kaszicsalad
Értékelések
(3.9 / 5)
8 személy értékelt
9 474 megtekintés