Darafelfújt lekvárral

2012-10-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A darafelfújt egy könnyű édesség, ami tartalmas fogások kiegészítése lehet. Tulajdonképpen szabadon ízesíthető, akár kakaóval, fahéjas cukorral, lekvárral vagy szörppel.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dl tej
  • 16 dkg búzadara
  • 1 citrom héja és leve
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • vaj
  • fahéjas cukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A búzadarát a tejben a cukor felével kezdjük el megfőzni. Amikor elég sűrű, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, citromlevet, margarint.

2. lépés

A tojások fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, majd egybekeverjük laza mozdulatokkal a búzadarás keverékkel.

3. lépés

Előveszünk 4 szufflé sütőformát, kivajazzuk, majd elosztjuk benne a keveréket. A tetejét szórjuk meg fahéjas cukorral, majd 20-30 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük, hogy a belseje is rendesen megsült-e.

 

fotó: andi-kaszicsalad

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

9 474 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Kókuszos créme brulée

  • Csokoládés szuflé

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Mennyei csokoládéfelfújt