Santenderi halászlé
2013-04-11- Típus: Hallevesek, Karcsúsító ételek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 2:30 p
Santender városa Spanyolország északi részében helyezkedik el. A halászlé teljes mértékben különbözik a jó kis magyarostól, de aki szereti a különlegességeket, az megtalálta az egyik kedvencét.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Hal
- 20 dkg Kagyló
- 10 dkg Rizs
- 2 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 2 db Póréhagyma
- 0,5 dl száraz Fehérbor
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 db kemény főtt Tojás
- 2 db Babérlevél
- Olaj
- Só
- Bors
1. lépés
A megtisztított, feldarabolt halat egy jó nagy méretű fazékba feltesszük főni. Amíg fő, addig babérlevéllel, fehérbor felével, sóval és egy apróra vágott hagymával ízesítjük. Amikor a haldarabokat jó puhára főztük, akkor leszűrjük és lepasszírozzuk (szálkák miatt is). A főzőlevét félretesszük.
2. lépés
Előkapunk egy másik edényt, amiben olajon a másik vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott paradicsomot. Ezt 15 percig főzzük. 15 perc elteltével beletesszük egy turmixba és jól összeturmixoljuk.
3. lépés
A turmixot beletesszük egy lábasba és felengedjük a hal főzőlevével. Beleöntjük a fehérbor másik felét, hozzáadjuk a rizst, az apróra összekockázott kemény tojásokat, az átpasszírozott halat és a kagylókat is. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Elvileg olyan 20-25 perc alatt kész is vagyunk. Elvileg addig már a rizs is megfőtt és a kagylók is kinyíltak.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 010 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
686 kcal -
Összes Zsír
22,8 g -
Koleszterin
187 mg -
Szénhidrát
75,3 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
40,9 g