Santenderi halászlé

2013-04-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Santender városa Spanyolország északi részében helyezkedik el. A halászlé teljes mértékben különbözik a jó kis magyarostól, de aki szereti a különlegességeket, az megtalálta az egyik kedvencét.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Hal
  • 20 dkg Kagyló
  • 10 dkg Rizs
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 2 db Póréhagyma
  • 0,5 dl száraz Fehérbor
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 db kemény főtt Tojás
  • 2 db Babérlevél
  • Olaj
  • Bors

1. lépés

A megtisztított, feldarabolt halat egy jó nagy méretű fazékba feltesszük főni. Amíg fő, addig babérlevéllel, fehérbor felével, sóval és egy apróra vágott hagymával ízesítjük. Amikor a haldarabokat jó puhára főztük, akkor leszűrjük és lepasszírozzuk (szálkák miatt is). A főzőlevét félretesszük.

2. lépés

Előkapunk egy másik edényt, amiben olajon a másik vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott paradicsomot. Ezt 15 percig főzzük. 15 perc elteltével beletesszük egy turmixba és jól összeturmixoljuk.

3. lépés

A turmixot beletesszük egy lábasba és felengedjük a hal főzőlevével. Beleöntjük a fehérbor másik felét, hozzáadjuk a rizst, az apróra összekockázott kemény tojásokat, az átpasszírozott halat és a kagylókat is. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Elvileg olyan 20-25 perc alatt kész is vagyunk. Elvileg addig már a rizs is megfőtt és a kagylók is kinyíltak.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 010 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    686 kcal
  • Összes Zsír

    22,8 g
  • Koleszterin

    187 mg
  • Szénhidrát

    75,3 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    40,9 g