Tejfölös halleves
2012-05-31- Típus: Fehérje nap, Halételek, Hallevesek
- Nehézség: Nehéz
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:35 p
Egy hétvégi pecázás alkalmával fogtunk pár pontyot. A pontyokból tejfölös hallevest készítettünk, ami természetesen elfogyott. :)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Ponty
- 1 Babérlevél
- 3 szem fekete Bors
- 20 dkg Vegyes zöldség
- 1 Vöröshagyma
- 1 kávéskanál Porcukor
- Só
- Liszt
- Fél Citrom
- Tejföl
1. lépés
A szimpla halászléhez hasonlóan a pontyokat előkészítjük, feldaraboljuk. A halat ezután megsózzuk. Ennek a mértékét Rátok bízom, mert mint tudjátok én jó pikánsan szeretek mindent. A sózás után körülbelül 6 dl vízben a pontyot feltesszük főni. A vízbe beletesszük a babérlevelet és a borsot. Ezzel párhuzamosan a vegyes zöldségünket olyan közepesre, félpuhára pároljuk.
2. lépés
Ha a hal megpuhult, akkor leszűrjük. Lehet páran most le fogtok lőni, de én a halászlében nem nagyon szeretem a szálkát, ezért át szoktam passzírozni, illetve kisebb darabokra tördelem és szedem szét. Persze mutatóba benne hagyok egész halat is, de alapjába véve a szálkamentesség híve vagyok. Ezért én most szálka nélkül készítem el.
Na tehát, ott tartottunk, hogy volt szálka és nincs szálka. A haldarabokból barna rántást készítünk, ami úgy néz ki, hogy hozzáadjuk a szétzúzott vöröshagymánkat, lisztet és a porcukrot.
3. lépés
Ha kész a rántásunk, akkor a hallével felengedjük és beletesszük a félpuha zöldségeinket és belenyomjuk mellé a fél citromunknak a levét. Sok dolgunk innentől már nincs, mindössze csak addig főzzük tovább, amíg a zöldségeink puhák nem lesznek. Tálaláskor vagy azt csináljuk, hogy mindenki a saját tányérjába teszi a tejfölt vagy még tálalás előtt gyorsan felforraljuk pár evőkanál tejföllel. Remélem ízleni fog Nektek és mindenki csak dicsérni fogja a főztöket! :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 436 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
397 kcal -
Összes Zsír
16,4 g -
Koleszterin
137 mg -
Szénhidrát
25,1 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
38,3 g