Tejfölös halleves

2012-05-31
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:35 p

Egy hétvégi pecázás alkalmával fogtunk pár pontyot. A pontyokból tejfölös hallevest készítettünk, ami természetesen elfogyott. :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Ponty
  • 1 Babérlevél
  • 3 szem fekete Bors
  • 20 dkg Vegyes zöldség
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 kávéskanál Porcukor
  • Liszt
  • Fél Citrom
  • Tejföl

1. lépés

A szimpla halászléhez hasonlóan a pontyokat előkészítjük, feldaraboljuk. A halat ezután megsózzuk. Ennek a mértékét Rátok bízom, mert mint tudjátok én jó pikánsan szeretek mindent. A sózás után körülbelül 6 dl vízben a pontyot feltesszük főni. A vízbe beletesszük a babérlevelet és a borsot. Ezzel párhuzamosan a vegyes zöldségünket olyan közepesre, félpuhára pároljuk.

2. lépés

Ha a hal megpuhult, akkor leszűrjük. Lehet páran most le fogtok lőni, de én a halászlében nem nagyon szeretem a szálkát, ezért át szoktam passzírozni, illetve kisebb darabokra tördelem és szedem szét. Persze mutatóba benne hagyok egész halat is, de alapjába véve a szálkamentesség híve vagyok. Ezért én most szálka nélkül készítem el.

Na tehát, ott tartottunk, hogy volt szálka és nincs szálka. A haldarabokból barna rántást készítünk, ami úgy néz ki, hogy hozzáadjuk a szétzúzott vöröshagymánkat, lisztet és a porcukrot.

3. lépés

Ha kész a rántásunk, akkor a hallével felengedjük és beletesszük a félpuha zöldségeinket és belenyomjuk mellé a fél citromunknak a levét. Sok dolgunk innentől már nincs, mindössze csak addig főzzük tovább, amíg a zöldségeink puhák nem lesznek. Tálaláskor vagy azt csináljuk, hogy mindenki a saját tányérjába teszi a tejfölt vagy még tálalás előtt gyorsan felforraljuk pár evőkanál tejföllel. Remélem ízleni fog Nektek és mindenki csak dicsérni fogja a főztöket! :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 714 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

  • Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    397 kcal
  • Összes Zsír

    16,4 g
  • Koleszterin

    137 mg
  • Szénhidrát

    25,1 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    38,3 g