Apró sajtos perecek
2016-01-05- Típus: Perec
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha egy kis egyszerű nassolnivalóra vágyunk, akkor íme egy szuper perec recept.
Ezeket szerezd be:
- 20 deka liszt
- 15 deka margarin
- 5 deka reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 1 deka élesztő
- 2 evőkanál tejföl
- 2 kávéskanál só
- A tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- köménymag
- reszelt sajt
1. lépés
A tésztához az élesztőt a tejfölben elkeverem, és úgy adom a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Könnyen nyújtható tésztát gyúrok belőle, nem kell pihentetni.
2. lépés
Azonnal lehet kinyújtani, kb 3-4 mm-es vastagra, és kiszaggatjuk. Tojással lekenem, köménymaggal és reszelt sajttal meghintem. Sütőben szép aranyszínűre sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 302 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
719 kcal -
Zsír
49.1g -
Koleszterin
89mg -
Szénhidrát
55g -
Cukor
0g -
Fehérje
15.6g