Gombás töltött karaj

2012-10-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő receptet az anyukámtól tanultam, nem nagy ördöngösség, viszont nagyon finom ebéd lehet belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sovány sertés karaj
  • 10 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 evőkanál majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Vágjuk apróra a gombákat, majd egy serpenyőben egy kis olajon pároljuk puhára a szeletekre vágott hagymával. Ízesítsük sóval, borssal és petrezselyemmel.

2. lépés

A tölteléket kenjük a kicsontozott és kiklopfolt sertés karajokra majd göngyölítsük fel őket, rögzítsük fogpiszkálóval, majd zsírral, vagy olajjal megkent tepsibe tesszük. A tetejüket sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majoránnával.

Tálaljuk zöldségkörettel vagy sült krumplival. Ne felejtsük el kivenni a fogpiszkálókat!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,308 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    415 kcal
  • Zsír

    21,1 g
  • Szénhidrát

    9.7 g
  • Fehérje

    46.1 g