Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

2014-04-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezt a receptet egy születésnapra készítettem. Az volt a kérés, hogy csirke legyen, töltött és ne legyen száraz. Hát ez lett belőle!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • Maggi ízvarázs
  • 5 cl étolaj
  • A sajtmártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. finom liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors

1. Lépés

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk Maggi ízvarázzsal.
A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

A csirkemelleket olajozott, ízvarázzsal megszórt alufóliára fektetjük.
A hússzeleteket betakarjuk a sonka majd a sajtszeletekkel.

3. Lépés


A csirkemelleket felgöngyöljük és szorosan az alufóliába csavarjuk majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük.
A mártáshoz vajas rántást készítünk.

4. Lépés

Felengedjük a tejjel, sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 966 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Göngyölt csirkemell burgonya lepénnyel, zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    595 kcal
  • Zsír

    42.2g
  • Szénhidrát

    9.4g
  • Fehérje

    43.8g
  • Koleszterin

    181mg
  • Cukor

    4.2g